CFD

CFD

CFD’s zijn zeer speculatieve financiële derivaten die alleen geschikt zijn voor beleggers die niet alleen de kansen maar ook de speciale risico’s van deze activaklasse kennen. Hoe CFD-handel werkt en waar beleggers op moeten letten bij het handelen in CFD’s en het kiezen van een CFD-makelaar. Direct aan het begin vindt u de belangrijkste informatie in het kort, plus spannende tips en aanbevelingen!

CFD Handel

Iedereen die in CFD’s handelt, moet weten dat ze te maken hebben met zeer speculatieve financiële derivaten. CFD handel is interessant voor beleggers die bereid zijn risico’s te nemen omdat ze met CFD’s ook kunnen speculeren op onderliggende activa die een “normale belegger” niet kan verhandelen. Onze aanbeveling: ontdek alles wat u moet weten voordat u begint met handelen in CFD’s. Kies je CFD broker zorgvuldig, de voorwaarden van de aanbieders kunnen sterk verschillen.

U kunt in CFD’s handelen bij bijvoorbeeld Plus5005 of eToro. U kunt meer aanbieders vinden in onze CFD-makelaarsvergelijking.

CFD’s (Contracts for Difference) behoren tot de groep van derivaten. De prijs van een CFD wordt dus direct afgeleid van de respectieve basiswaarde, bijvoorbeeld van een aandeel of een index. Beleggers verwerven geen belang in een bedrijf of enig ander echt actief met CFD’s. CFD-handel is sinds augustus 2018 strenger gereguleerd, maar dat is veranderd. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van uw CFD-makelaar: Tips voor het kiezen van de beste CFD-portefeuille.

Productaanbeveling: Met Plus5005 kunt u eenvoudig geld storten met PayPal en creditcard, u kunt binnen 15 minuten een rekening openen. Bij eToro kunt u eenvoudig beginnen met handelen en succesvolle handelaren volgen. Bij Admiral Markets vindt u een duidelijk platform gecombineerd met gunstige voorwaarden. Met het finanzen.net Brokerage Depot3 handelt u in CFD’s met de testwinnaar in de banktest van het tijdschrift €uro (uitgave 05/2019). Hieronder zullen we u vertellen wat CFD-handel zo opwindend maakt voor risicovolle beleggers en welke mogelijkheden het kopen en verkopen van CFD’s kan bieden.

Al in de jaren negentig werden CFD’s gebruikt door institutionele handelaren. De afkorting CFD staat voor Contracts for Difference en betekent trades for difference; Investeringsbankiers spreken ook van equity swaps. Op de interbancaire markt, d.w.z. handel tussen kredietinstellingen, worden deze contracten voornamelijk gebruikt voor hedgingdoeleinden. Met de introductie van de Stamp Duty Reserve Tax in Engeland in 1986 werden CFD’s ook steeds populairder onder speculatieve beleggers. Want de belasting van 0,5% over de verschuldigde geldwaarde bij de verkoop van aandelen kon slim worden omzeild.