Draadloze of toch een stofzuiger met snoer?

Draadloze of toch een stofzuiger met snoer?

Sta je op het punt een nieuwe stofzuiger te kopen? Dan heb je je misschien afgevraagd of je een draadloze of draadloze stofzuiger moet kopen. Ik heb de belangrijkste verschillen tussen de twee soorten modellen voor je op een rijtje gezet en noem ik de voor- en nadelen.

Wanneer welke stofzuiger kopen?

Het is vaak een kwelling als je moet kiezen tussen een snoerloze en snoerloze stofzuiger. Snoerloze stofzuigers zijn meestal niet echt krachtig, maar zijn ontworpen als handstofzuigers en zijn daardoor erg flexibel. Eigenlijk kennen we alleen handstofzuigers met een accu uit onze tests, maar Staubsauger.net meldt over handstofzuigers met kabels, die dan ook nog voldoende zuigkracht hebben.

Draadloze stofzuiger

Wij stofzuigen al ruim zes jaar thuis met draadloze stofzuigers. We zijn erg onder de indruk van de Dyson stofzuigers uit de V-serie, maar ook de lichte en goedkope modellen van Proscenic zijn erg goed. Style stofzuigers zijn zeer geschikt als aanvulling op een stofzuigerrobot. Zo verwijder je snel vuil van kleine oppervlakten.

De voordelen van de draadloze stofzuiger

Dus waarom een ​​stofzuiger op batterijen kopen? De voordelen liggen voor de hand: je hoeft geen kabel aan te sluiten en je kunt je vrij bewegen in het appartement of zelfs in de auto zonder dat je op de lengte van de kabel hoeft te letten. Deze flexibiliteit kan worden gebruikt bij het stofzuigen buiten het appartement, bijvoorbeeld in de auto. Ook kun je met de stofzuiger zonder snoer beter boven je hoofd werken en het plafond, de gordijnen of kasten stofzuigen. Een draadloze stofzuiger heeft ook andere voordelen. De meeste heeft hij gemeen met een cycloonstofzuiger, aangezien draadloze stofzuigers over het algemeen zonder zak werken. De reden hiervoor is dat de cycloontechnologie minder zuigkrachtverlies heeft. Een draadloze stofzuiger met een laag energieverbruik heeft een hoge zuigkracht. Dus de efficiëntie is uitstekend. Bovendien worden draadloze stofzuigers als bijzonder geluidsarm beschouwd. De moderne cilinderstofzuigers zijn echter ook erg stil.

De nadelen

Je moet er echt voor zorgen dat de batterij lang genoeg meegaat. Anders wordt stofzuigen met een draadloze stofzuiger niet leuk. Ook is het belangrijk dat de snoerloze stofzuiger een andere en schakelbare zuigkracht biedt. Met het lage niveau maak je de hele vloer schoon en heeft de stofzuiger een langere looptijd – met het sterke niveau maak je dan bijvoorbeeld de randen schoon met de spleetzuigmond. Door de zuigkracht om te schakelen kun je een langere kilometrage behalen. Als de stofzuiger moet worden opgeladen, kan deze niet worden gebruikt. Zorg ervoor dat de stofzuiger met een korte oplaadbeurt weer een paar minuten klaar is voor gebruik. Dit bieden de draadloze stofzuigers van Dyson, Proscenic, AEG en Rowenta. Dit artikel verduidelijkte ook de vraag of een draadloze stofzuiger of cilinderstofzuiger beter is.

Stofzuiger met snoer

Stofzuigers met snoer zijn verkrijgbaar met en zonder zak. Zonder zak werken deze met cycloontechnologie zoals bijna alle draadloze stofzuigers. In een directe vergelijking hebben stofzuigers met snoer vaak een hogere zuigkracht. Snoerloze stofzuigers compenseren dit vaak met elektrisch aangedreven borstels, die een hogere zuigkracht mogelijk maken. Over het algemeen geef ik de voorkeur aan cycloontechnologie, omdat de zuigkracht hier hoger is en je geen tas nodig hebt

De voordelen

Met een kabel kun je eindeloos stofzuigen – dat hebben maar weinig mensen nodig. Daarnaast heb je een constante stroomvoorziening en dus een veelal hogere maar vooral blijvende zuigkracht. Handstofzuigers met hoogwaardige batterijen kunnen echter ook overtuigen met een hoge zuigkracht.

Nadelen van stofzuigers met snoer

De kabel stelt een bepaalde limiet aan zijn lengte. De actieradius is beperkt en bij grote vloeroppervlakken moet je tussendoor vaak van stopcontact wisselen. Je kunt alleen stofzuigen waar een stopcontact is. Dit is soms een probleem voor het schoonmaken van de auto.

Kijk overigens in onze Beste stofzuiger 5top welk model het beste is.