Sport fysio

Sport fysio

De term fysiotherapie omvat zoveel verschillende gebieden en benaderingen dat het in eerste instantie vaak niet helemaal duidelijk is wat ermee wordt bedoeld. Wij van Voss geven u graag informatie over alles wat met fysiotherapie en bewegen te maken heeft.

Wat is Fysiotherapie

Fysiotherapie wordt toegepast wanneer pijn in het bewegingsapparaat de boventoon voert, bijvoorbeeld rugpijn, nekpijn, kniepijn en nog veel meer. Fysiotherapie kan het bewegingsvermogen van het lichaam helpen verbeteren of herstellen, wat ook pijn en ongemak kan verminderen. Het wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut die op dit gebied een speciale opleiding heeft genoten. Het doel van een fysiotherapeutische maatregel is het verbeteren van het bewegingsvermogen van de patiënt. Het wordt vaak uitgevoerd na een operatie, maar kan ook preventief worden gebruikt om verdere verergering van de lichamelijke aandoeningen en beperkingen uit te stellen. Er zijn veel fysiotherapeutische maatregelen die actieve betrokkenheid van de patiënt vergen, andere maken deel uit van een passieve vorm van therapie. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten van fysiotherapie en onder bepaalde omstandigheden wordt slechts een deel van de kosten vergoed.

Therapeutische en behandelmethoden in de fysiotherapie zijn zo uitgebreid als de symptomen kunnen zijn. Samen met de fysiotherapeut wordt er eerst onderzocht welke methode het meest effectief is. Ook wordt rekening gehouden met de medische voorgeschiedenis en eventuele eerdere fysiotherapeutische maatregelen. Het is belangrijk dat fysiotherapie alleen succesvol is als zowel de fysiotherapeut als de patiënt goed samenwerken.

Een greep uit de meest voorkomende fysiotherapeutische maatregelen:

manuele therapie
Fysiotherapie
manuele lymfedrainage
Massage therapie
warmtebehandelingen
Bewegingstherapie
Sport fysio

Bij kniepijn

Als u kniepijn heeft, kan fysiotherapie helpen de pijn te verlichten. Omdat echter van geval tot geval een individuele beoordeling nodig is, dient vooraf een arts of fysiotherapeut te worden geraadpleegd om de juiste vorm van genezing te vinden. Fysiotherapie kan preventief helpen, maar het kan ook helpen de mobiliteit en kracht te herstellen na een operatie of een ongeval.

Waarom doet mijn knie pijn?

Kniepijn kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een ontsteking, een ongeluk of verkeerd sporten. In ieder geval dient een arts of fysiotherapeut te worden geraadpleegd om de oorzaak en mogelijke therapievormen te achterhalen. Idealiter kunnen preventieve maatregelen en behandelingen de pijn verbeteren of doen verdwijnen. Als een operatie nodig is, zijn tal van onderzoeken en gesprekken met specialisten nodig om de exacte procedure duidelijk te maken.