Trouwringen

Trouwringen

Zeit Menschen Gedenken symbolisiert der Ehering Treue und Liebe. Weder ein Anfang, noch ein Ende – steht der Ehering außerdem für Unendlichkeit, für immerwährende Liebe und Verbundenheit. Abgesehen von den Hochzeitsfotos, ist er außerdem das einzige bleibende, greifbare Erinnerungsstück an euren großen Tag und somit von großer emotionaler Bedeutung für euer gemeinsames Leben. Grund genug um die Perfektionistin in euch raus zulassen und euch auf die Suche nach den perfekten Trauringen zu begeben. Welcher Ring passt am besten zu euch? Welches Edelmetall hat welche Vorteile? Oft erweist sich die Suche nach den perfekten Eheringen als etwas schwieriger, als eingangs gedacht.

Welke ring past bij mij?

De trouwring is uw trouwe metgezel door uw leven samen, dus hij moet bij u passen en passen bij uw zeer persoonlijke stijl. Klassiek of een beetje ongewoner – kies zorgvuldig, je moet de ringen na jaren nog steeds leuk vinden. Ook de keuze van edelmetaal dient afgestemd te zijn op uw eigen type. Zo zijn witte of zilverkleurige trouwringen ideaal voor koelere huidtypes, terwijl geelgoud, roségoud of koper juist perfect zijn voor de warmere onder ons.

Welk edelmetaal is geschikt voor een huwelijk?

Er zijn een paar dingen om hier te overwegen. Enerzijds moet u een edelmetaal kiezen dat optisch bij u past. Zoals eerder vermeld, kan het overwegen van uw eigen huid- en haartype de beslissing een beetje gemakkelijker maken. Niet te vergeten – het budget bepaalt ook de trouwringaankoop. Er is nu een grote keuze aan edelmetalen en elk heeft zijn voor- en nadelen. We hebben de belangrijkste kerngegevens over de afzonderlijke edelmetalen verzameld:

Gouden ringen

De klassieker onder de trouwringen. Of het nu geel goud, rood goud, wit goud is – goud is altijd mogelijk en is erg populair. Goud wordt vooral gekenmerkt door zijn duurzaamheid. Een zeer belangrijk kenmerk van dit edelmetaal is de ongevoeligheid voor lucht en zuren. In vergelijking met goedkoper zilver verliest een gouden trouwring zijn kleur niet en corrodeert hij niet. Ideaal dus voor de trouwring, die een leven lang mee moet gaan.

Platina ringen

Platina is het meest kostbare en edele materiaal dat voor trouwringen kan worden gebruikt. Het wordt vooral gekenmerkt door zijn sterke weerstand en bescherming tegen aanslag. Platina is bestand tegen alle omstandigheden van het dagelijks leven en is daarom het edelmetaal voor de eeuwigheid. Nog een pluspunt: platina is ideaal voor mensen met allergieën, omdat het overtuigt door zijn zeer hoge huidtolerantie. Kies je voor platina trouwringen, dan moet je wat dieper in de buidel tasten – maar trouwringen zijn ook iets voor de eeuwigheid.

Palladium trouwringen

Palladium is het kleine broertje van platina. Deze twee materialen lijken erg op elkaar. Het palladium is wat donkerder en ook lichter en daarom het goedkopere alternatief voor het exclusieve platina.

Zilveren ringen

Om eerlijk te zijn raden we op dit moment zilveren trouwringen af. Zilver is niet zo duur als andere edelmetalen, maar niet zonder reden. Trouwringen van dit materiaal verslijten binnen zeer korte tijd omdat het materiaal zelf erg zacht is. Hier zou je zeker besparen op de verkeerde hoek! Maar – vanwege de relatief korte draagtijd is zilver ideaal voor verlovingsringen! Overigens kun je alle soorten metalen bekijken op 123Gold.nl.

Het graveren van uw trouwringen

U heeft uw trouwringen bepaald – het materiaal en eventuele edelstenen zijn zeker. Nu heb je nog steeds de mogelijkheid om je trouwringen een vleugje individualiteit te geven – namelijk met een gravure. De ring is het symbool van je liefde, dus maak er iets heel bijzonders van.

Het minimum aan individualiteit bestaat uit voornaam en trouwdatum. Er zijn nu talloze ontwerpmogelijkheden voor trouwringen. Informeer u vooraf over verschillende graveertechnieken en ontwerpen. Zie de gravure als een kleine boodschap van liefde. Combineer een zin, een regel uit je favoriete nummer of misschien een personage – geweldige ideeën om je ringen uniek te maken.